MENIU

În acest an sărbătorim Ziua Mondială a Educației într-un moment de răscruce pentru întreaga omenire, confruntată cu o criză sanitară și economică fără precedent. Eforturile de a păstra normalitatea vieții cotidiene, de a combate pandemia și de a limita efectele ei economice, și nu numai, sunt uriașe. Este un moment de reflecție cu privire la locul și rolul educației în societate, de regândire a conținuturilor, a modalităților de realizare, de organizare și de funcționare a acesteia.

Astăzi ne aflăm în fața unui nou început ce presupune valorizarea experienței dar mai ales un angajament ferm față de nou și schimbare. Adaptabilitatea, creativitatea, inovația, originalitatea, dăruirea, seriozitatea, inteligența emoțională sunt mijloace prin care vom învinge pandemia și vom construi un viitor mai bun.

Cu recunoștință și speranță îmi îndrept gândurile spre dumneavoastră cei care, zi de zi, vă dedicați toate resursele și experiența pentru a asigura copiilor și elevilor, indiferent de mediul din care provin, o educație de calitate, cu accent pe performanță și incluziune deopotrivă. Vă mulțumesc!

 

Cu apreciere și colegialitate,

INSPECTOR ȘCOLAR GENERAL

Prof. Virgil-Nicolae Blage